DARE TO DREAM

Tuesday, November 15, 2011

ADVANCED MARKETING POWER....wajib hadir !!!!!

Related Posts with Thumbnails



Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
KDRM

Wednesday, November 2, 2011

MENGHADIRI ADVANCED MARKETING POWER-DR.AZIZAN

Related Posts with Thumbnails
SELAWAT KEATAS NABI DAN KELUARGANYA

Berlangsung Wisma MCA, pada 28,29 dan 30 Oktober 2011 yang lalu , aku menghadiri Seminar Advanced Marketing Power anjuran RICHWORK ( Dr.Azizan ) bersama sahabatku Farid dan adiknya Kamal, bermacam ilmu pemasaran yang aku pelajari dengan beratus-ratus idea pemasaran dan juga meningkatkan kekuatan minda untuk berjaya dan kaya.
Bagi yg hendak memulakan atau untuk meningkatkan lgi sales, menghadiri seminar ini AMAT BERBALOI !!!!!...KALAU ANDA HENDAK BERJAYA , ANDA KENA USAHA, KEJAYAAN ADALAH PILIHAN

SLOGAN SEMANGAT !!

M=MENTOR
E=ELMU @EMOSI
S=STRATEGI
T=TINDAKAN
I=IMPIAN...

anda kaya dan berjaya

Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Tuesday, October 18, 2011

NO KAWTIM KEPADA PELANCONG ( TIDAK BOLEH TAWAR MENAWAR CUKAI DI PINTU MASUK )


Related Posts with Thumbnails
SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA

Semalam baru lepas check in di Hotel Langkasuka, Pulau Langkawi dan terbang dari KLIA menerusi AIR ASIA ( guna waran , ada makan, laluan ekspress dan hotseat-duduk depan sekali ) heheheehee........bukan apa nak try Air Asia lak ( tajaan Kerajaan )..sbb sebelum ni naik MAS jer.

Tujuan aku pergi adalah menjadi sekretariat utk projek CKRA JKDM bg modul SOP eKIRA dan eTAHAN...... so AWAS kepada pelancong , jgn tak declare barang yg dibawa yer, sistem ni adalah bg mengelakkan proses KAWTIM wujud, so lepas ni kita tak boleh nak KAWTIM cukai yg dikenakan oleh Kastam. Dengan sistem ini, diharapkan bahawa persepsi rasuah terhadap agensi Kastam dapat dilenyapkan dan pendapatan kerajaan dapat ditingkatkan.

Untuk makluman jika kita tidak membayar cukai yg dikenakan , kita diberi tempoh 30 hari untuk mencari sumber kewangan bg pembayaran cukai ( klu duit tak cukup semasa di pintu masuk ) dan barang ditahan sementara di pintu2 masuk, jika kita tidak dapat membayar cukai dlm tempoh 30 hari , maka kita dibenarkan untuk melanjutkan tempoh hingga 30 hari lagi. Jika sekiranya bayaran cukai tidak dapat dilunaskan maka barangan anda akan diserahkan kepada pihak pencegahan utk di rampas.

Akhir sekali, diharapkan tiada lagi urusan KAWTIM dipintu-pintu masuk ketika bayaran cukai dikenakan dan dengan ini pendapatan kerajaan dapat ditingkatkan....




Nor Amran Abdullah
Bendahari
KBKPj JKDM

Monday, September 26, 2011

KAKITANGAN AWAM BAKAL NAIK GAJI ???



SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA







Alhamdulillah kalau inilah beritanya yg bakal direalisasikan, maka syukur kepada Allah yang telah menggerakkan hati-hati pemimpin negara ini utk menaikkan gaji...




KUALA LUMPUR: Kakitangan sektor awam dijangka sekali lagi menikmati kenaikan gaji tahun ini, dan kemungkinan perkara itu antara berita baik yang akan diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dalam Bajet 2012 di Dewan Rakyat, 7 Oktober ini.
Antara tuntutan CUEPACS sebelum ini ialah pemberian bonus dua bulan, umur persaraan dinaikkan daripada 58 kepada 60 tahun dan penghapusan Gred 1 hingga 16 dalam skim perkhidmatan bagi membolehkan kakitangan awam peringkat rendah menikmati gaji lebih tinggi.
Bagaimanapun, sumber menyatakan masih tidak diketahui berapa peratus kenaikan gaji yang bakal diperoleh oleh kakitangan kerajaan kerana pada 2007 mereka menikmati kenaikan gaji antara 7.5 hingga 35 peratus. Turut tidak dipastikan lagi sama ada Najib yang juga Menteri Kewangan akan memberi dua bulan bonus atau sebulan bonus saja dan ura-ura mengenai perkhabaran ini sudah tersebar dengan meluas di kalangan kakitangan awam.
Ketika pembentangan Bajet 2011 tahun lalu, bantuan khas kewangan RM500 diberikan kepada penjawat awam Gred 54 dan ke bawah termasuk pegawai kontrak dan pesara kerajaan bagi meringan beban mereka dalam menampung perbelanjaan persiapan sekolah anak-anak.
Baru-baru ini, CUEPACS yang mewakili lebih sejuta kakitangan awam di negara ini, mengemukakan beberapa cadangan kepada Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dalam usaha memperbaiki kebajikan anggota kerajaan di samping meningkatkan kualiti perkhidmatan awam.
Menurut sumber itu lagi, antara perubahan yang dijangka berlaku terhadap Sistem Saraan Malaysia (SSM) ialah kemungkinan membabitkan beberapa perkara seperti struktur gaji; elaun; peningkatan peluang kerjaya dan syarat perkhidmatan.
Kali terakhir semakan struktur gaji dan beberapa perkara lain secara menyeluruh membabitkan sistem sektor awam ialah pada 1992, cuma sebelum ini kerajaan beberapa kali mengumumkan pelarasan gaji.
Kita difahamkan Perdana Menteri akan mengumumkan berita baik kepada kakitangan kerajaan pada 7 Oktober ini… sudah tiba masanya untuk kerajaan melakukan satu perubahan drastik secara menyeluruh pada sektor perkhidmatan awam, katanya kepada Berita Harian, semalam.
Sebelum ini, Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) menjelaskan pelarasan gaji kakitangan awam dilakukan sebanyak enam kali dalam tempoh 15 tahun sejak 1992 hingga 2007, diberikan setiap tiga hingga lima tahun iaitu pada 1992, 1995, 2000, 2002 (dua kali) dan 2007.
Sistem Saraan Baru (SSB) dilaksanakan sejak Januari 1992, sebagai langkah strategik untuk meningkatkan keupayaan perkhidmatan awam sebelum dikaji semula dan digantikan dengan SSM.
Dalam pada itu, Presiden CUEPACS, Datuk Omar Osman, berkata semua perkara yang dibangkitkan oleh kesatuan sekerja berkenaan kini sedang dikaji secara terperinci oleh JPA.
Melihat kepada beberapa pengumuman menarik yang dilakukan oleh Perdana Menteri sebelum ini, CUEPACS juga amat yakin bahawa beliau (Najib) akan turut membuat satu kejutan pada 7 Oktober ini, katanya.




Sumber : Berita Harian Online






Related Posts with ThumbnailsNor Amran AbdullahBendahari KBKPjKDRM

Wednesday, August 17, 2011

BERBALOIKAH ANDA BERBUKA PUASA DI HOTEL DGN BAYARAN MAHAL ??




Related Posts with Thumbnails
SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA

ANDA BOLEH LIHAT SENDIRI HARGANYA................

Adakah berbaloi dgn harganya atau anda tak kisah berbelanja besar atau adakah ianya dikatakan BERSEDERHANA........anda mampu menjawabnya,

1. The Window Restaurant & The Terrace, The Royale Bintang Damansara
Harga : RM60++
Tempahan : 03-78431111 ext 1405
Website : http://www.royale-bintang-hotel.com.my/

2. Serena Brasserie, Hotel Nikko Kuala Lumpur
Harga : RM90++
Tempahan : 03-27826128
Website : http://www.hotelnikko.com.my/

3. Sunflower Brasserie, The Royale Bintang Kuala Lumpur
Harga : RM50++
Tempahan : 03-21439898
Website : http://www.royale-bintang-hotel.com.my/

4. Oceania Cafe Summit Hotel Subang Jaya
Harga : RM66 nett (Dewasa), RM33 nett (Kanak-kanak)
Tempahan : 03-80233000
Website : http://www.summithotelusj.com/

5. Verandah Restaurant, Cyberview Lodge Resort & Spa Cyberjaya
Harga : RM70++ (Dewasa), RM35++ (Kanak-kanak)
Tempahan : 03-83127015
Website : http://www.cyberview-lodge.com/

6. Brasserie, Legend Hotel Kuala Lumpur
Harga : RM85++
Tempahan : 03-40429888/27719888 ext 9032
Website : http://www.legendsgroup.com/

7. Flavors Restaurant, Swiss Garden Hotel Kuala Lumpur
Harga : RM65++ (Dewasa), RM33++ (Kanak-kanak)
Tempahan : 03-21413333 ext 506
Website : http://www.swissgarden.com/

8. Utara Coffee House, Hotel Armada PJ
Harga : RM62++ (Dewasa), RM35++ (Kanak-kanak)
Tempahan : 03-79546888 ext 4557
Website : http://www.armada.com.my/

9. The Mill, Grand Millennium Kuala Lumpur
Harga : RM88++ (Dewasa), RM42++ (Kanak-kanak)
Tempahan : 03-21174163
Website : www.millenniumhotels.com/my/

10. Saffron Brasserie, Ancasa Hotel & Spa Resorts Kuala Lumpur
Harga : RM49++ (Dewasa), RM40++ (Kanak-kanak)
Tempahan : 03-20266060 ext 7703
Website : http://www.ancasa-hotel.com/

11. Sime Darby Convention Centre
Tempoh Diskaun : Ahad, 1 May 2011 – Ahad, 31 Jul 2011
May Voucher – RM50 Nett
Jun Voucher – RM60 Nett dan Julai Voucher – RM70 Nett
Tempahan : 03 2089 3688

12. Raintree Cafe, Hotel Maluri
Harga : RM 58.00 net (Dewasa) dan RM 32.00 nett (Kanak-kanak)
Tempahan : 03-92878833 ext 630

13. Restoran Chakri Express
Harga : RM39.00
Tempahan : 03-8890 1616 or 016-2277 357 (Affandy)

14. Hotel Singgahsana, Petaling Jaya.
Tempahan : (603)-7956 2100
Website : http://hspj.com.my

15. Restoran Cerana, Cheras
Harga : Rm49.50 (Dewasa) dan RM27.50 (kanak-kanak)
Tempahan : MOHD ALI (ASST MANAGER) : 017-3096511, 019-2953450
Website : Cerana.com.my

16. Paya Serai, Hotel Hilton, Petaling Jaya
Harga : RM109++ Dewasa, RM69++ Kanak-kanak
Tempahan : (03) 7955 9122 extn. 4260/1
Website: http://www.zestpj.com

17. Chatz Brasserie, Parkroyal Kuala Lumpur
Harga : RM75++ Dewasa, RM39++ Kanak-kanak
Tempahan : 03-27828301
Website : http://www.parkroyalhotels.com

18. Hotel Grand Continental, KL
Harga : RM52++ Dewasa, RM26++ Kanak-kanak
Tempahan : 03-26939333
Website : http://www.ghihotels.com.my

19. Grand Blue Wave Hotel Shah Alam
Harga : RM85++ Dewasa, RM50++ Kanak-kanak
Tempahan : 03-55118811 ext 2612
Website : http://www.bluewavehotels.com

20. Nipah Coffeeshop, Hotel Equatorial, KL
Harga : RM92++ Dewasa, RM46++ Kanak-kanak
Tempahan : 03-21617777 ext 8220
Website : http://www.equatorial.com/kul

21. Cyberview Lodge Resort & Spa, Cyberjaya
Harga : RM80++ Adult, RM40++ Child
Tempahan : 03-83127091
Website : http:// http://www.cyberview-lodge.com

22. Dorsett Regency Hotel, KL
Harga : RM69++ Dewasa, 50% Diskaun untuk Kanak-kanak
Tempahan 03-27151000 ext 188
Website : http://www.dorsettregency.com.my

23. PNB Darby Park Cafe
Tempahan: 03-7490 3838
Harga: RM65++ Dewasa, RM35++ Kanak-kanak

24. Quality Hotel Shah Alam
Tempahan : 03 55103696
Harga : RM68 ++ Dewasa, RM38 ++ Kanak-kanak
Website : http://quality.com.my

25. Restoran Berputar Sri Angkasa – Menara KL
Tempahan : 03-2145 1811 / 03-2145 1833 / 03-2020 5055
Harga : RM135 ++ Dewasa ,RM75 ++ Kanak-kanak

26. Restoran Sri Melayu
Tempahan: 03-2145 1811 / 03-2145 1833 / 03-2020 5055
Harga: RM70++ Dewasa, RM40++ Kanak-kanak, 15% Warga tua

27. Hotel Century, Johor Bahru
Harga : RM46 ++ dewasa,RM25 ++ kanak-kanak
Tempahan : 07-333 3300.

28. Hotel Grand Blue Wave, Johor Bahru
Harga : RM55++ Dewasa, RM35++ kanak-kanak
Tempahan : 07-221 6666

29. Hotel Mutiara, Johor Bahru
Harga : RM68++ dewasa, RM40++ kanak-kanak
Tempahan : 07-330 0300

30. The Puteri Pacific, Johor Bahru
Harga : RM75.00 ++ Dewasa, RM35.00 ++ Kanak-kanak
Tempahan : 03-2199999
Website : http://puteripacific.com

31. Hotel Equatorial Bangi
Harga : RM75.00 ++ Dewasa, RM35.00 ++ Kanak-kanak
Tempahan : 03-82102222/03-89251111
Website : http://equatorial.com

32. Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie
Harga : RM88 ++ Dewasa, RM50 ++ Kanak-kanak
Tempahan : 03- 78025245/78025200 ext 2915
Website : http://eatanddrink-hiklg.blogspot.com



Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Tuesday, August 16, 2011

PEMAIN BOLASEPAK MUSLIM EROPAH MENGHADAPI BULAN RAMADHAN KETIKA LIGA BERMULA

Related Posts with Thumbnails
SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA........

Apakah situasi anda sebagai pemain profesional , katakan aku mgambil contoh kalau khabar angin benar utk Baddrol Bakhtiar dapat tawaran bermain dgn Wigan Athletic bagaimana beliau akan menghadapi situasi bermain pada bulan Ramadhan. TAHUKAH TEMAN-TEMAN sekelian mereka yang muslim yg pekerjaannya pemain bolasepak adalah dbenarkan utk tidak berpuasa ?.....Makan ini jawapannya .........aku ambil dari SOKERNET.COM

Sebenarnya diorang mmg menghadapi dilemma utk berpuasa kerana majikan tidak membenarkan berpuasa ketika turun beraksi di padang. So di bawah ini aku nyatakan situasi muslim profesional yang bermain di eropah..

Ramadhan datang lagi dan selepas sesi testing dan menganjing in the last couple of days time to get serious eh? Sempena kedatangan bulan yang penuh keberkatan ini ada baiknya aku post berita fatwa hukum berpuasa bagi pemain bola professional di negara Jerman.

Seperti yang kita sedia maklum didalam pasukan Jerman terdapat beberapa orang pemain muslim. Mereka adalah Sami Khedira, Mesut Ozil dan Serdar Tasci. Setipa kali datang bulan puasa pemain berugama islam menghadapi dilemma sama ada mahu berpuasa atau didenda kelab yang menggaji mereka. Tahun lalu 3 orang pemain FSV Frankfurt berugama Islam didenda kelab kerana berpuasa tanpa meminta kebenaran kelab. Mengikut pandangan ahli fioslogi pemain bola yang berpuasa lebih mudah penat dan cedera disamping mengalami performanca issue. Pemain Islam seperti Nicolas Anelka (Abdul-Salam Bilal) terang-terang mengaku beliau tidak berpuasa jika musim bolasepak bertindan dengan bulan ramahdan.



Bagi mengelakkan salah faham untuk musim akan datang. Persatuan Bolasepak Jerman meminta pandangan German Central Council of Muslims. Pihak kounsil ini pula mendapatkan pandangan Universiti Al Azhar. Universiti Al Azhar mengeluarkan fatwa dimana;

"Pemain bolasepak professional dibenarkan tidak berpuasa pada bulan Ramadhan atas alasan perkerjaan mereka. Jika berpuasa memudaratkan prestasi melakukan kerja mereka maka tidak salah jika tidak berpuasa"

Nice

Walau bagaimanapun terdapat beberapa pemain yang berkeras untuk berpuasa. Mereka ialah pemain FC Cologne Adil Chichi dan Youssef Mohamad. Mereka percaya prestasi mereka tidak terganggu kerana sudah biasa bermain bola dalam keadaan berpuasa.

Sebelum fatwa ini dikeluarkan ada pemain-pemain berugama Islam menggunakan loophole untuk tidak berpuasa. Sebagai contoh pada hari perlawanan, mereka akan memandu sejauh beberapa kilometer diatas jalan raya bagi mendapatkan status musafir. Clever

Bagi aku, sesunguhnya Allah Maha Mengetahui, Wallahua'lam......

Diterjemah dari
DW-World.DE

CREDIT TO SOKERNET.COM

Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Monday, August 15, 2011

DATO' LEE CHONG WEI TEWAS BERMARUAH..!!




Related Posts with Thumbnails


SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARNYA..

Bermula jam 8.00 malam tadi debaran telah mula memuncak di depan TV, mana taknya...Lee Chong Wei mempertaruhkan pcubaannya yang ke ENAM (6) untuk cuba mencari gelaran juara dunia d dalam Kejohanan Badminton Dunia, di London, England. Kali ni beliau berdepan dengan SUPER DAN dari China, aku memang confident dari mula pusingan pertama Chong Wei main dan menang straight set menentang lawan.hinggalah FINAL..........

Tapi adakan daya, perjuangan Lee Chong Wei tidak kesampaian, sampai terangkat kaki ler masa tengok badminton tadi. Dan akhirnya beliau KECUNDANG bermaruah kepada Lin Dan dengan kiraan 20 - 22, 21 - 14 dan 23 - 21

kalah kita kalah bermaruah, kita sudah berjuang habis habisan, apa pun Tahniah Datuk Lee Chong Wei, Kami rakyat tetap berbangga dengan mu..
Oh Malaysia tetap Dihati~
SELAMAT BERSAHUR.............

Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Wednesday, August 10, 2011

SAFEE SALI DIRISIK KELAB BOLASEPAK DARI GERMANY ?

Related Posts with Thumbnails
SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA

Penyerang sensasi dan berbakat Malaysia masakini Mohd Safee Sali dikhabarkan telah dirisik oleh kelab bolasepak dari BUNDESLIGA ( Germany = Liga Utama Germany mcm Malaysian Super League ler ) baru-baru ini. Selepas beliau menunjukkan aksi yg amat memberansangkan ketika mewakili Kelab Pelita Jaya, Indonesia dan ketika aksi mewakili harimau malaya dalam saingan kelayakan Piala Dunia vs Taiwan dan Singapura, aksi beliau bertambah menakjubkan dengan sekurang-kurangnya menjaringkan gol setiap perlawanan. Waduhhh...hebat bangat player idaman rakyat Malaysia ni, aku rasa buat masa ni beliau penyerang terbilang lebih2 lagi lepas wakil Pelita Jaya, aku rasa game dia mmg meningkat dan terus meningkat.

Sebenarnya aku mengikut jejak Safee Sali ketika beliau mewakili Sarawak lagi, sbb tgk dia mudah jer jaringkan gol ms umur awal 20-an , dia bukanler keluaran SSBJ ker .....cuma bermula dari bawah lagi. Aku harap beliau mampu mengembangkan karier bolasepaknya demi mendptkan pengalaman berharga........boleh ikut jejak Lim Teong Kim yg pernah beraksi di Hertha Berlin di BUNDESLIGA masa tahun 80-an dulu.....


Berikut laporan dari Astro Arena dan kredit to SOKERNET.COM

Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Friday, August 5, 2011

AKHIRNYA RAJAGOPAL PANGGIL PEMAIN SENIOR......


Related Posts with Thumbnails
SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA Akhirnya K. Rajagopal memanggil semula pemain2 senior untuk memperkuatkan HARIMAU MALAYA setelah kita tumbang tangan musuh tradisi SINGAPURA.. minggu lalu, dikhabarkan bakal berentap dengan Oman dan Indonesia , tapi semuanya dibatalkan atas dasar teknikal dan ketidak siapsedianya team harimau malaya ekoran kehilangan 7 tonggak Olimpik yg terpaksa diterbangkan ke Slovakia. Apa-apa pun sebenarnya Raja perlu menukar pemain keseluruhannya sebelum game ke-dua di Bukit Jalil, ( pendapat aku laa ) dan akhirnya momentum kemenangan tidak kesampaian dan aku benar-benar kecewa perkara ini terjadi....

sooo.......di bawah ini aku nak story dari blog akupunnakmenulis.blogspot.com yg sependapat dgn aku .....yg mmg patut Raja menukar player dan akhirnyaaa...............

http://akupunnakmenulis.blogspot.com/2011/08/rajagobal-terpaksa-panggil-pemain-baru.html




PENJAGA GOL:

Mohd Sharbinee Allawee (TERENGGANU)

Mohd Farizal Marlias (NEGERI SEMBILAN)

Norazlan Razali (KUALA LUMPUR)



PERTAHANAN :

Norhafiz Zamani Misbah (NEGERI SEMBILAN)

Mohd Rizal Fahmi Rosid (KELANTAN)

Mohd Farisham Ismail (KELANTAN)

Muhd Faizal Muhammad (HARIMAU MUDA A)

Mohd Shahrom Abdul Kalam (KUALA LUMPUR)

Mohd Asraruddin Putra Omar (SELANGOR)

Mohamad Azmi Muslim (KEDAH)

Helmi Remeli (TERENGGANU)

TENGAH:

Safiq Rahim (SELANGOR)

Mohd Amirulhadi Zainal (SELANGOR)

Mohd Shakir Shaari (KELANTAN)

S. Chanturu (KELANTAN)

S. Kunanlan (NEGERI SEMBILAN)

Mohamad Ashaari Samsudin (TERENGGANU)

Ismail Faruqi Ashari (TERENGGANU)

Joseph Kallang Tie (TERENGGANU)

Amar Rohidan (KEDAH)

Baddrol Bakhtiar (KEDAH)

Muhd Khyril Muhymin Zamri (KEDAH)

PENYERANG:

Mohd Safee Mohd Sali (PELITA JAYA)

Abdul Hadi Yahya (TERENGGANU)

Shahrizal Mohd Saad (Johor FC)



Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Monday, August 1, 2011

KEAJAIBAN AL-QURAN ( KEMENANGAN BYZANTINE )

SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA...

Sepotong ayat menarik yang terdapat di dalam Al-Qur'an mengenai masa hadapan dapat dilihat dalam ayat pertama surah Rom, yang merujuk kepada empayar Byzantin, bahagian timur kerajaan Roman yang ada dahulu. Dalam ayat ini, ianya dinyatakan bahawa empayar Byzantin menemui kekalahan yang besar tetapi kemudianya ia mendapat kemenangan.

"Alif, Lam, Mim. Telah dikalahkan bangsa Rom. Di tanah yang paling rendah di permukaan bumi, dan mereka sesudah dikalahkan itu akan menang dalam berapa tahun.
Bagi Allah lah urusan sebelum dan sesudah. (Surah Ar-Rum: 1-4.)

Ayat ini diturunkan lebih kurang tahun 620 sebelum masihi, hampir 7 tahun selepas kekalahan teruk kerajaan kristian Byzantin di tangan kerajaan penyembah berhala Persia. Tetapi ia didedahkan di dalam ayat tersebut bahawa kerajaan Byzantin akan mendapat kemenangan kembali dalam masa yang singkat. Sebenarnya, Byzantin telah awal lebih sengsara menanggung kerugian yang besar yang kelihatan seolah-olah amat mustahil baginya, bahkan untuk kekal bertahan, untuk menang kembali. Bukan sahaja Persia, tetapi Avar, Slav, dan Vonhard juga memberikan ancaman yang besar kepada empayar Byzantin. Kerajaan Avar telah pun menjangkau dinding kota Konstantipol. Maharaja Byzantin Heraklius telah memerintahkan supaya meleburkan emas dan perak di gereja-gereja untuk mendapatkan wang bagi menampung perbelanjaan ketenteraan, apabila semua ini masih tidak mencukupi bahkan patung-patung gangsa juga dileburkan untuk tujuan yang sama. Banyak gabenor-gabenor memberontak menentang Heraklius. Dan empayar ketika itu berada dalam kedudukan hampir roboh. Mesopotamia, Alicik, Syria, Palestin, Mesir dan Armenia yang pada asalnya berada di bawah jajahan Byzantin, telah pun diceroboh oleh Persia.

Ringkasnya, semua yang ada ketika itu menjangkakan empayar Byzantin akan musnah. Tetapi pada ketika itu, ayat pertama surah Rum diturunkan memaklumkan kemenangan Byzantin dalam beberapa tahun. Kemenangan ini dilihat amat mustahil sehinggakan kaum Arab jahiliyyah mempersendakan ayat ini, mereka beranggapan bahawa kemenangan yang dinyatakan di dalam Al-Qur'an itu tidak akan menjadi kenyataan.

Lebih kurang 7 tahun selepas ayat pertama surah Rom diwahyukan pada Disember 627 selepas masihi, peperangan sengit di antara Byzantin dan empayar Persia berlaku di Ninaveh, dan kali ini, askar Byzantin tidak disangka-sangka berjaya menewaskan tentera Persia. Beberapa bulan kemudian, kerajaan Persia telah membuat perjanjian degan Byzantin, yang mewajibkan mereka menyerahkan kembali kawasan yang mereka rampas.


Di akhirnya, kemenangan kerajaan Rom yang dinyatakan oleh Maha Suci di dalam Al-Qur'an, menjadi kenyataan

Satu lagi keajaiban yang dinyatakan di dalam ayat ini ialah perkhabaran mengenai fakta dari sudut geografi yang tidak diketahui oleh sesiapa pun ketika itu.

Dalam ayat ke 3 surah Rom, kita dimaklumkan bahwa kerajaan Rom telah ditumpaskan di bahagian paling rendah di permukaan bumi. Frasa 'Adna ard' dalam bahasa arab diertikan sebagai 'kawasan yang berhampiran' dalam kebanyakan penafsiran. Tetapi ini bukanlah pengertian literal dari kenyatan yang asal, tetapi lebih berbentuk pentafsiran secara kiasan (metaforik). Perkataan 'adna' dalam bahasa arab berasal dari perkataan' daniy' yang bermaksud 'rendah' dan 'ard' bermaksud bumi.
Dengan itu kenyataan 'adna al-ard' memberi erti kawasan yang paling rendah di muka bumi.

Apa yang menarik, saat penting peperangan yang terjadi di antara empayar Byzantin dan Persia ketika Byzantin di tewaskan dan kehilangan wilayah Jerusalem, benar-benar terjadi di titik paling rendah di muka bumi. Kawasan ini dikenali sebagai Teluk Laut Mati yang terletak di titik persilangan antara tanah Syria, Palestin dan Jordan. Laut mati yang terletak 395 meter di bawah paras laut, sebenarnya adalah kawasan paling rendah di muka bumi.

Ini bermaksud bahawa kerajaan Byzantin telah ditewaskan di kawasan paling rendah di muka bumi seperti yang dinyatakan dalam ayat tersebut.

Seperkara yang penting di sini ialah fakta bahawa altitud Laut Mati hanya dapat diukur dengan teknik pengukuran moden. Sebelum itu, adalah amat mustahil bagi sesiapun untuk mengetahui bahawa ianya adalah kawasan yang paling rendah di muka bumi. Tetapi hal ini telah disebut di dalam Al-Qur'an, oleh yang demikian bukti ini sekaligus membuktikan bahawa Al-Qur'an adalah wahyu dari Maha Suci Tuhan.

SUMBER : Zaharuddin.net..........

Related Posts with ThumbnailsNor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Friday, July 29, 2011

CORETAN DI PERHIMPUNAN HALAL DI STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL ( MALAYSIA VS SINGAPORE)



Related Posts with Thumbnails



SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA....



Pengembaraan menaiki motosikal Honda Wave bersama sahabatku Farid, bermula jam 6.30 ptg dari Putrajaya melalui Pintu 1 dkt Kg. Datuk Abu Bakar Baginda, Sg. Ramal.....traffic jam dah mula dari Pusat Latihan Maybank, Bangi hinggalah ke Bkt Jalil. Satu pengalaman yg menakjubkan, aku pon tak pasti kenapa ramai sgt nak ke stadium malam 28 Julai 2011.

Tika sampai di MSN, kiri kanan jalan dah penuh kereta parking dgn penyokong memakai warna kuning dan biru dan alhamdulillah tiada tangkapan oleh polis kpd org yg pakai baju kuning hehehehehe.......semangatnyer mereka, lalu aku pon bw motor terus melalui puluhan ribu org masuk begitu hampir dgn stadium dan jam menunjukkan pukul 6.45 ptg... mak datuk ramainyer org melayu, cina, india, sikh, omputeh pon ada yg pakai baju Malaysia......

Aku terus parking betul2 bertentangan kaunter masuk, mmg dekat sangat dgn stadium, boleh dikatakan aku park moto di tepi stadium hehehehe.....pertama dlm sejarah ...hehehe, pastu terus masuk jam 7.00 ptg dan RELA tgh menunggu dan check seluruh badan dan kata padaku " MINTA MAHAP EN. LIGHTER TAK BOLEH BAWAK " hehehe aku pun dgn senang hati bg kt mamat RELA tu , sbb sebenarnya kt tangan aku ada lagi satu lighter hehehe..

Jam 7.20 stadium level bawah dah penuh ....masuk sana, masuk sini , semua penuh, mak oiii...aku terus gi ambik wudhuk dan tunggu waktu Maghrib.SURAU !!!!...PENUH TUUUU.. dgn bendera di tangan aku bentangkan di depan dgn ribuan org sekeliling dan solat bawah tangga dgn farid, dan terus aku gi level atas sekali , tapi mak oiii penuh jugak dan terpaksa ler aku duduk di lauan tangga menghadap belakang tiang gol di aras 3.....takper... nanti kita sambung lagiiii..............................................



Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Thursday, July 28, 2011

PEMAIN TUMPUAN ( MALAYSIA VS SINGAPORE )


Related Posts with Thumbnails
SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA



PEMAIN TUMPUAN
( MALAYSIA )

MOHD SAFEE SALI
POSISI: PENYERANG
Selepas ketinggalan dengan defisit 2 gol, maka harapan tinggi terletak di bahu Safee Sali untuk menggegar gawang lawan. Ketajamannya penyudahnya tidak boleh lagi diragui dengan empat gol dalam dua perlawanan. Semangat juangnya yang tinggi membuka peluang Malaysia memiliki peluang untuk bangkit daripada keputusan perlawanan pertama.

KHAIRUL FAHMI CHE MAT
POSISI: PENJAGA GOL
Khairul Fahmi dijangka kembali akan membarisi skuad utama bagi perlawanan timbal-balik menentang pasukan Kota Singa. Refleksi dan lonjakannya menyambut bola tinggi adalah satu kelebihan sementara apa yang lebih mustahak ialah komunikasinya dengan pemain pertahanan lebih baik berbanding pesaingnya yang lain.

AIDIL ZAFUAN ABDUL RAZAK
POSISI: PERTAHANAN TENGAH
Ketiadaannya jelas begitu dirasai selepas pertahanan negara mudah diperkotak-katikkan sebelum ini. Cukup kental sebagai pertahanan tengah dengan mengekang pergerakan lawan, corak agresif dan kebolehannya membaca perlawanan dengan baik mampu membantu negara untuk mematahkan serangan lawan. Aidil juga berkemampuan meledakkan rembatan kencang dalam situasi sepakan percuma selepas ketiadaan mastermind Safiq Rahim.

S. KUNANLAN
POSISI: PEMAIN SAYAP
Sama ada diletakkan di sayap kiri atau kanan, tiada masalah buat S. Kunanlan. Kelincahannya menyebabkan Malaysia kembali bernyawa untuk permainan menjadi 10 lawan 10 selepas Ismail Yunos dipersalahkan kerana mengasarinya dalam perlawanan terdahulu. Selepas meraih pujian beberapa jurulatih luar sebelum ini, Kunanlan akan terus dipertaruhkan Datuk K. Rajagobal dan rating persembahannya pasti lebih baik andai sentuhan penyudahnya lebih tajam.

ISMAIL FARUQI
POSISI: PEMAIN TENGAH
Pilihan kelima bagi pemain yang bakal menjadi tumpuan kali ini jatuh kepada perancang Terengganu, Ismail Faruqi. Kehadirannya di tengah kali ini cukup penting dan kerana itu dia telah mengetepikan Amirulhadi Zainal dalam pilihan kali ini. Sama ada bersedia atau tidak, Ismail Faruqi bakal menjadi pilihan utama sebagai arkitek di tengah padang bagi menampung kehilangan kapten pasukan, Safiq Rahim.

sUMBER : MALAYATIGERFOOTBALL..............




Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

JOM KE STADIUM ( MALAYSIA VS SINGAPORE) DI STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL SNBJ
























SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA

Sedih ! Kecewa ! dan Geram walaupon Harimau Malaya tewas kepada Singapore pada 23 Julai yang lalu , semangatku membara untuk melihat Harimau Malaya bangkit membaham pasukan jiran pada hari ini. Tiket telah ada, cuma perlu hadir sahaja untuk memberikan sokongan kepada harimau malaya, YANG PENTING sudah tentu esok apabila datang kerja pasti suaraku akan garau seperti Ramli Sarip..hehehe,

TAPI !!!!..apa yang paling penting adalah aku akan pakai baju biru, mafla kuning, naik motor gi stadium, bawa bendera malaysia utk di kibarkan dan UNTUK DIJADIKAN SEJADAH UNTUK SOLAT MAGHRIB DAN ISYAK !!!
ketika di stadium..

InsyaAllah kalau takde apa-apa hal diriku ini akan bersama sahabatku Farid Asmuzi untuk ke stadium pada malam ini 28 Julai 2011 ( Khamis )

HIDUP HARIMAU MALAYA !!!!!!!

Related Posts with Thumbnails

Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Tuesday, July 26, 2011

TRIP MEMANCING DI MERSING ( PERAIRAN PULAU TIOMAN )

SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA......



Lebih Kurang 10.00 malam 22 Julai 2011 aku bersama 9 rakan2 ( jiran2 ) dgn menaiki 2 kereta dan satu pajero mula bergerak dari Presint 11 ke Daerah Mersing, Johor utk menerokai perairan Pulau Tioman bg tujuan memancing ikan dan mencandat sotong. Dengan tiga orang rakan baru dari IPD Putrajaya kami mulakan dgn bacaan doa yg dipimpin olehku dan penerangan ringkas oleh Saudara Abdul Hadi.

23 Julai 2011 ( Sabtu )

12.00 - 12.30 TENGAH MALAM : singgah di R&R pagoh untuk pekena teh tarikh
4.00 pagi : singgah minum di pekan Mersing, pekena kopi panas
4.30 pagi : singgah dirumah salah sorang rakan yg berdekatan dgn jeti mersing, bersedia utk solat subuh, mandi dan sarapan
9.30 pagi : bertolak dari jeti mersing ke perairan Pulau Tioman untuk memancing ( lewat gerak sbb air cetek dn tekong blm bersedia
7.00 malam : bertolak pulang ke Kg Genting, PUlau Tioman, mandi solat, tengok bola Malaysia vs Singapura ( kena 3-5) ...adusssss makan dan tido di Sun Beach Resort, Tioman

24 Julai 2011 ( Ahad )

8.00 pagi : bertolak dari Jeti ke laut dalam....MANCING !!!!
7.00 malam : balik ke Kg Genting, P Tioman, mandi solat dan ada plak karaoke hehehe tapi tak nyanyi ler ( aurat hehehe ) makan , beli cenderahati dan tido

25 Julai 2011 ( Isnin )


9.00 pagi : bertolak pulang menaiki bot utk ke Jeti Mersing sambil mengangkat bubu....lumayan jugak
3.00 ptg : sampai di jeti Mersing.... punggah barang dan mandi di rumah zul dan makan tengahari di food court jeti mersing milik ibu zul. ( TERIMA KASIH MAKAN FREE )
5.00 ptg : balik........singgah ayer hitam beli buah ...
10.00 malam : sampai PRESINT 11, PUTRAJAYA BADAN PON LETIH ermmmmm




Related Posts with Thumbnails

Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Sunday, July 10, 2011

SERASI RITMA - BAKAL BERSAING DI PASARAN

SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA

Salam semua, alhamdulillah selesai sudah sound check PA System di rumah aku tadi bersama Bob dan Jai. Sound check tadi telah di adakan di rumah aku sbb lokasi rumah corner lot tanpa ada jiran yg amat sesuai utk memperdengarkan alunan muzik yg kuat, syukur alhamdulillah, tiada jiran yg mengadu gangguan bunyi tadi. 2 set speaker, 1 mixer, 2 mic, telah di ujicuba pertama kalinya dengan sambutan dari anak2 aku dan anak2 jiran dtg menjenguk...

SERASI RITMA nama diberi, khidmat menanti pelanggan pasti puas hati, bakal menmbusi pasaran utk memberikan perkhidmatan berikut :

1/ EVENT MANAGEMENT ( UTAMA )
2/ SEWA PA SYSTEM
( Majlis Harijadi, Tahlil, Kenduri, Rumah Terbuka Hari Raya, Perkahwinan, Sukaneka
Taska-Tadika, Hari Keluarga dan sebagainya )
3/ KHIDMAT SEWAAN KHEMAH ( buat permulaan small function dulu )
4/ KHIDMAT LATIHAN / MOTIVATION / TALK

Sebagai seorang yg amat berminat event management sejak dari bangku sekolah, kolej dan Universiti, maka SERASI RITMA sebagai langkah pertama diriku untuk pergi lebih jauh lagi demi untuk mencari pengalaman di pasaran Malaysia. InsyAllah jika berjaya, syarikat SDN BHD akan ditubuhkan- dgn izin Allah. Kami hanya akan berusaha sehabis baik dan akan memberikan perkhidmatan kepada semua



Related Posts with Thumbnails
Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Monday, July 4, 2011

MALAYSIA MARA KE PUSINGAN KE-2 BERTEMU SINGAPURA

SELAWAT KEATAS NABI DAN KELUARGANYA

MENDEBARKAN ! CEMAS ! SERAM SEJUK ! TAK SENANG DUDUK !

Itulah kata-kata yg boleh saya ucapkan selepas melihat game Malaysia vs Taiwan tadi, dengan berkesudahan Harimau Malaysia tewas 2 - 3 bertemu Taiwan, walaubagaimanapon kita mara ke pusingan ke-2 utk menentang Singapura pd 23 Julai 2011 dengan kiraan anggregat 4 - 4 dan kiraan gol di tempat lawan... TAHNIAH , TAHNIAH, TAHNIAH MALAYSIA.

Dua jaringan oleh Aidil dan Syafiq pd separuh masa pertama , menurut Hj Zainal Abidin Rawop adalah BERTARAF WORLD CLASS dn adalah antara gol-gol tercantik.. syabas bette...game Taiwan jugak tidak kurang hebatnya, w/pon ada player mrk yg bderpengkalan di Eropah itu tak semestinya Malaysia perlu gentar. Apa-apa pon GAME MALAYSIA terbaik setakat ini, dan perlu mengurangkan kesilapan saja...

tahniah HARIMAU MALAYA




Related Posts with Thumbnails

Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Saturday, July 2, 2011

TAHNIAH HARIMAU MALAYA 2 VS 1 CHINESE TAIPEI ( TAIWAN )



SELAWAT KEATAS NABI DAN KELUARGANYA..

Pada 29 Jun 2011 yang lalu , saya bersama ex-boss dari JB , Tuan Misni Jasmo telah hadir untuk menyaksikan perlawanan pertama pusingan kelayakan 2014 Brazil zon Asia di Stadium Bkt Jalil dimana Malaysia vs Chinese Taipei ( Taiwan ), maklumler asyikk geram jer tgk team Malaysia kt TV dirumah, akhirnya tercapai jua gi stadium yg dah lama tidak saya kunjungi. Rasanya last gi stadium masa dpt pas percuma Grandstand dari TV3 masa MYTEAM 2 Vs INDONESIA. Mana tahan beb tgk kt TV, walaupon kt stadium takder ulangan gol oleh Malaysia dan Taiwan tapi saya amat puas dengan sudut pandangan padang dari granstand yg berharga RM 30.00. Lagi satu kengkadang tu gol pon kita tak sempat fokus sbb duk sibuk tgk ULTRAS MALAYA menyanyikan lagu semangat Malaysia.

Dari segi perlawanan plak, saya tgk ada 3 player Taiwan bersaiz ala-ala Rio Ferdinand , bagak2 besarnya badannya tapi slow ler plak, Malaysia plak yg paling tinggi si budak Amirul Hadi...yg lain semua saiz Asia Tenggara ( paham2 aja ler... ). First touch Taiwan banyak menyerang tapi dek sorakan penyokong yg gamat dan pertukaran Helmi Remeli oleh King Gopal , game terus jadi cantik mcm Barcelona dan terus Malaysia mendominasi perlawanan... SYABAS BETTE..... VIVA MALAYSIA, dan akhirnya Kapten Shafiq Rahim berjaya menjaringkan gol pertama dari sudut sukar pd first half, and the second half si aidil Zaquan tanduk hasil dari sepakan sudut plak ...YESSSS !!! GOL LAGI DAN STADIUM BERTAMBAH GAMAT.

Tapi apakan daya , 20 minit terakhir Taiwan dapat gol ler plak , frust betul aku !!!! itupun hasil bek kita yg tertidur heheeheh...... membiarkan striker Taiwan score.... sian Amirul Hadi, dia plak kenan cerca ....Apa-apa pon tahniah Malaysia, usaha lagi pada Ahad ni 3 Julai 2011 di Taiwan, King Gopal mesti ada strategi utk menangkis dan menahan serangan Taiwan, saya harap kita dapat berjumpa Singapore di second Leg yg sedang menanti krn dpt BYE......pastu masuk peringkat kumpulan ler plak.. dan dpt jugak saya gi stadium lagi.

Lastly , dapat ler jugak beli stiker kereta dan Mafla HARIMAU MALAYA...

HARIMAU MALAYA TERUSKAN PERJUANGANMU.....



DETIK2 FIRST GOL DARI SUDUT PENONTON ULTRA MALAYA....



GOL OLEH SHAFIQ RAHIM



SOROTAN PERLAWANAN ASTRO ARENA

Related Posts with Thumbnails
Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Sunday, June 26, 2011

TAHNIAH OLIMPIK MALAYSIA 2 vs 1 LEBANON

SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA

TAHNIAH ! TAHNIAH ! TAHNIAH ! kepada pasukan Olimpik Malaysia yang telah mengalahkan pasukan pilihan Lebanon pd kelayakan pusingan kedua Olimpik di stadium bkt jalil pada 22 Jun 2011 ( Rabu ). Ini merupakan satu penghargaan kpd rakyat Malaysia. MALAYSIA terus mengaum lagi, walaupon tak gi stadium mlm tu, klu tgk persembahan Malaysia amat membanggakan dgn 2 jaringan separuh masa pertama dan pertahanan kental yg bertahan hanya 10 org pemain dpt mengekang penyerang Lebanon daripada menjaringkan gol.....



jaringan pertama



jaringan kedua


Related Posts with Thumbnails

Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
KDRM

Saturday, June 18, 2011

JUS PENYINGKIR TOKSIK TERTINGGI / TERHEBAT DI DUNIA

SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA





Apa khabar semua teman2, aku baru sahaja menjadi pengguna JUS MAQUI BERRY yang dipercayai cara terbaik untuk menyingkitkan racun ( TOKSIK ) di dalam tubuh badan manusia DENGAN CARA PALING SELAMAT, CEPAT DAN MEYAKINKAN, yg mana toksik inilah yang menjadi punca segala penyakit iaitu dari sekecil-kecil penyakit kulit dan badan hinggalah penyakit KANSER !!!!!....ini adalah kerana akibat dari pemakanan kita pada zaman ini. Puncanya adalah dari air yg kita minum tanpa tapisan, makanan yg bertoksik spt seafood, sayur yg penanamnya menGgunakan racun dan yg PALING kita tidak tahu bahawa SEBENARNYA didalam tubuh kita sendiri ada mengeluarkan toksik " radikal bebas ".....
Minuman yg dimaksudkan adalah JUS MAQUI BERRY, iaitu jus yg telah diminum / digunakan oleh puak Mapuche Indians secara tradisional selama 12 kurun lamanya yg mempunyai badan yg kuat, berbadan besar, pintar dan sentiasa sihat. Puak ini tinggal di selatan negara Chile yang tidak pernah dijajah.

Menurut Los Angeles Times berkenaan Maqui Berry " RESEARCH SHOWS MAQUI IS THE HIGHEST ANTIOXIDANT SUPERFRUIT IN THE WORLD "

Sebagai TESTIMONI sendiri aku , anak aku yang bernama ALI NAUFAL 3 tahun yg menghidap kudis buta di kakinya telah sembuh dalam tempoh seminggu..... dan Alhamdulillah pulih sepenuhnya dan aku yakin bahawa jus ini juga mampu membantu orang ramai INSYAALLAH untuk menyembuhkan penyakit2 mereka.

sila lihat penerangan di youtube di bawah ini :



Kalau ada sesiapa ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang produk ini boleh email pada saya amran4975@yahoo.com atau hubungi 019-3594975 ( Presint 11, Putrajaya )
atau klik siniMAQUI BERRY REGISTER

Related Posts with Thumbnails
Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
KDRM

Wednesday, June 8, 2011

ORANG YANG TELAH BERJAYA JUGA MEMERLUKAN BANTUAN DAN MOTIVASI




SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGAGNYA

Sekiranya seseorang itu sudah berjaya , perlukah lagi sebarang BANTUAN DAN MOTIVASI ?

Sudah tentu !! Tidak kira tahap mana kejayaan anda, anda masih memerlukan bantuan dan motivasi untuk memberi daya TOLAK kepada anda untuk terus mencapai kejayaan yang lebih tinggi.

Tiger Woods masih mempunyai "coach" dalam bermain golf. begiru juga Michael Schumacher memerlukan penasihat untuk memperbaiki perlumbaannya. Sama juga dengan pemain-pemain bola sepak terhebat duni, David Beckham, Ronaldinho dan Zidane

Sedangkan mereka yang sudah berjaya masih memerlukan bantuan dan motivasi untuk terus berjaya, bagi mereka yang belum mencapai matlamat pula , DAYA TOLAK YANG LEBIH KUAT AMAT DIPERLUKAN UNTUK MENCAPAI KEJAYAAN !!!!!

Sumber : Buku Irfan Khairi " NOTA JUTAWAN, NOTA MOTIVASI "

Related Posts with Thumbnails

Nor Amran Abdullah
Bendahari
KBKPj KDRM

Sunday, June 5, 2011

TAHNIAH TO MY BROTHER " NOR SYARIZAL "









SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA

Tahniah diucapkan kepada Nor Syarizal a.k.a Mr. Bob kerana telah melangsungkan pernikahan pada 27 Mei 2011 (Jumaat) bertempat di Masjid Ikhwaniah, Cheras. Dapat adik ipar lagi, semoga perkahwinan berkekalan hingga ke anak cucu dan semoga dapat membimbing isteri ke arah jalan yg diredhai oleh Allah.

Pada 29 Mei 2011, pula majlis lelaki telah diadakan di Dewan AU5, Lembah Keramat, dan sambutan saudara mara, sahabat handai amat meriah, TERIMA KASIH KEPADA YANG HADIR.

SUKRAN JAZILAN


Related Posts with Thumbnails

Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
KDRM

Monday, May 30, 2011

BUKTI KIAMAT SEMAKIN HAMPIR / TSUNAMI JEPUN

SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA...

Tsunami Jepun Telah Mengubah Sedikit Kedudukan Matahari

Di dalam Al-Quran ada menyebut bila matahari tidak lagi terbit dari timur itulah tandanya kiamat semakin hampir dan ianya merupakan tanda besar hari kiamat. Hari ini sudah banyak tanda-tanda kecil kiamat. Diantara kiamat kecil ialah:


1. Zina bermaharajalela
2. Pemimpin yang terdiri dari orang yang jahil dan fasik.
3. Bermaharajalela alat muzik.
4. Menghias masjid dan membanggakannya.
5. Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang
6. Banyak saksi palsu dan menyimpan kesaksian yang benar.
7. Banyaknya sifat bohong dan ia menjadi perkata biasa.
8. Manusia mewarnai rambut di kepalanya dengan warna hitam supaya
kelihatan muda.
9. Jarak-jarak antara pasar menjadi dekat (menunjukkan banyaknya kegiatan
perdagangan)
10. Kekayaan umum dikuasai segelintir orang tanpa kebenaran dan tanpa rasa
takut, termasuk rasuah dan mengambil harta secara tersembunyi.
11. Akan terdapat banya pengkritik, pembawa-cerita, penikam-belakang dan
pengejek dalam masyarakat.
12. Semakin ramai golongan homoseksual.
13. Akan terdapat ramai anak luar nikah.
14. Pemimpin suatu kaum adalah keji dan pemimpin suatu suku adalah fasik
15. Anggota polis semakin ramai yang menunjukkan semakin banyak kerosakan
16. Banyaknya berlaku gempa bumi.

Dan apabila melihat pada tanda-tanda kecil berlaku kiamat, maka jelas, diantara 1-16 itu jelas menunjukkan bahawa kiamat semakin hampir. Namun yang paling mengejutkan, tanda-tanda besar kiamat juga sudah ada. Yang paling ketara ialah matahari semakin menaik ke arah barat dan semakin meninggalkan timur.

Jepun,11 Mac 2011 negara matahari terbit telah dilanda tragedi tsunami Jepun dan kali ini ia merupakan paling dahsyat dalam sejarah negara mereka untuk tempoh 140 tahun. Kekuatan kali ini bukan calang-calang iaitu 8.9 skala Richter. Kejadian berlaku di timur laut Tokyo. Dan fenomena itu turut mengubah menyebabkan kedudukan Pulau Honshu yang merupakan pulau utama Jepun itu berganjak sehingga 2.4 meter.

Ini menunjukkan negara matahari terbit itu sedang mengubah kedudukannya. Maka fenomena ’Retrograde Motion’ yang pernah diperkatakan sejak 1400 tahun dahulu semakin hampir.

Dan ALLAH swt pernah berjanji bahawa hari kiamat akan tiba dan sesungguhnya ALLAH swt tidak pernah memungkiri janjiNYA.

Semoga kisah Tsunami di Jepun tidak lagi menjadi bahan kelakar. Jadikanlah kisah Tsunami di Jepun sebagai pengajaran buat kita. ALLAH swt baru menyampaikan IKLAN KECIL KIAMAT. Dan sesungguhnya, hari kiamat semakin tiba. Semoga kita tidak merasai hari kiamat dan kita dimatikan sebagai orang yang taat, dan tidak diaibkan pada Hari Kiamat



Related Posts with Thumbnails

Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Monday, May 23, 2011

BENGKEL MPK DI SURIA CHERATING BEACH RESORT

SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA....

Alhamdulillah aku baru sahaja pulang dari Suria Cherating Beach Resort, Pahang bagi mengendalikan Bengkel Manual Prosedur Kerja MPK, Cawangan Akaun, Ibu Pejabat Kastam Putrajaya. Sebagai urusetia yg dibantu oleh Sahrom, farhana, Rusni dan Fendi, jasa kamu semua amat dihargai kerana membantu melicinkan Bengkel MPK tersebut yg berlangsung 18 - 21 Mei 2011. Kemudahan fasiliti resort adalah TERBAEKK !!!....dan servis yg amat memuaskan kami dan aku bagi 9 bintang ( skala 1-10 ) . Banyak Proses kerja dan carta aliran ditambahbaik untuk dipaparkan didalam MPK Caw. Akaun. Ianya bagi memudahkan individu merujuk proses sesuatu kerja. Dan BOSS baru nak benda ni siap dan hntr pada aku pada 1 Jun 2011.....

TETAPI... ada satu berita buruk yang aku terima iaitu isteriku maklumkan bhw anak sulungku Roqaiyah telah dimasukkan ke hospital selama 3 hari kerana terkena air panas pada badan. Ya Allah.......badan melecur 17%....nak balik, Bengkel belum mula dan aku plak urusetia yg handle Bengkel dan jadi MC.....so wife aku kata dlm keadaan terkawal dan aku tak perlu balik...

Dan akhirnya aku terpaksa pulang awal dan tidak jadi mencandat sotong dgn mantan Ketua Akauntan ....apakan daya KITA HANYA MAMPU MERANCANG, ALLAH YG BERKUASA YG MENENTUKAN.....

jumpa lagi di lain waktu , KEPADA PUAN AZIRA DARI SURIA CHERATING BEACH RESORT...terima kasih atas layanan anda, makanan yg sedap , penginapan yg hebat, pemandangan laut yg HEBAT !!!

Related Posts with Thumbnails

Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Wednesday, April 27, 2011

PERBINCANGAN BERSAMA SURIA BEACH RESORT CHERATING, PAHANG




SELAWAT..............

Aku baru sahaja pulang dari mengadakan perbincangan bersama pihak Suria Cherating Beach Resort di Cherating, Pahang pada 25 dan 26 April 2011. Tujuannya adalah untuk berbincang tentang persiapan tempat bagi mengadakan Mesyuarat Manual Prosedur Kerja MPK, Cawangan Akaun pada bulan 18 - 21 Mei 2011 nanti. Aku bersama Mat Sahrom menaiki kenderaan jabatan ke sana melalui highway MTD, Karak - Kuantan - Jabor - Cherating, maklum ler first drive sendiri ke sana, hehee sebelum ni naik bas jer. Ronda2 di bandar Kuantan yang begitu asing bagi diriku baru kali ke-2 menjejakinya, its oklaa... nasib baik Sahrom ex student POLISAS , so dia tahu ler jalan2 di sekitar Kuantan. Tepat jam 2.45 petang tiba di Suria Beach Resort, Cherating. Wahhhhhh cantikk jugak tempat tu, maklum ler bincang sambil jenjalan makan angin, pantai nan hijau, angin sepoi2 bahasa dan yg paling tak tahan ialah PANAS TUUUUUUUUU !!!!!!!!.... pastu bincang dengan org resort just take about 1/2 hour jer ...

Petang lak mancing pantai, joran 9 kaki yg aku bawak guna umpan sotong dan ikan selar bersama Sahrom, kat pantai tu org kata mmg PARI menjadi habuan..tapi tak mengena sbb sejam jer .. malam tido awal lepas solat isyak heheeheh. Selasa plak cari SATA buat bekalan dalam kereta, beli ler jugak keropok lekor yg dah direbus, keropok kering dan macam2 lagi.....

Bertolak balik jam 12.40 tghari dan sampai di pejabat Putrajaya jam 3.45 petang mmg mcm pelesit aku bawak 160 - 170 km/h MAINTAIN, kekadang jer 140 km/h maklum ler kete waja baru CPS. belum letak lambang lagi. tapi tadi aku gi ambik logo kastam dari Pikk Hashim kt Admin utk aku tampal kt kete SPANCO TUUUU...

wassalam berjumpa lagi



Related Posts with ThumbnailsNor Amran AbdullahBendahari KBKPjKDRM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails